Foto, Manipulasjoner

Gamlehaugen+Nygårdsparken

Jeg har tatt opp igjen et gammelt bilde igjen. Etterhvert som jeg lærer Photoshop, tar jeg opp igjen den jeg i utgangspunktet har likt.

Under viser jeg hovedelementene jeg har brukt. Og en ting har jeg kommet fram til: Nå gir jeg opp å lære fotografi, jeg vil ikke bruke mer ressurser på det. Det er Photoshop som er min greie, og som jeg trives best med. Uten tvil. Jeg liker å lage det som ikke er der.

Det jeg ikke visste da jeg satte bildene sammen første gang, var at det er samme arkitekt som skapte både Gamlegaugen og Nygårdsparken. Når jeg satt med de seperate bildene, så jeg muligheten til å kunne sette dem sammen slik jeg har gjort. Jeg synes det var artigt til tusen å høre at samme mann har skapt begge. Dette fikk jeg vite da vi var på omvisning på Gamlehaugen for et par år siden.

Her er det midlertidige bildet. Jeg mangler noe her, men jeg vet hva jeg skal ha. Jeg må bare ut å knipse det, og det skjer ikke helt ennå.:-)

Jeg har også snudd den horisontalt, for å vise den enorme forskjellen det har på et bilde. Om jeg skulle brukt denne versjonen, måtte jeg endret flere ting her. Som bl.a Camilla sin plassering og lys. Utrolig hvor mye speilvendt har å si for hele bildet.

Ha en fin torsdag videre:-))

Reklamer

6 tanker om “Gamlehaugen+Nygårdsparken”

 1. Dette var aldeles nydelig! Jeg er så glad i fotomanipulasjon, men har vært liten tid til det siste månedene! Håper jeg får litt bedre tid til høsten, for jeg blir veldig inspirert av å besøke bloggen din. Kan du gi meg et tips på hvordan du får den «malte» effekten på bildet? Har prøvd meg frem selv, men føler ikke jeg får optimalt resultat! Gjerne på mail viss du ikke vil legge ut her;)
  Tenkte også jeg kunne tipse deg om giveawayen jeg har på bloggen min nå, der du kan vinne en kelly moore fotobag. Kanskje noe for deg som er fotograf;)

  Fin fin lørdagskveld til deg:)

  Liker

  1. Tusen takk for det, Terese:-) Så gøy å høre at du blir inspirert. Men ja, en må ha tiden på seg til å sitte med slikt. Høsten er jo nettopp en sånn årstid hvor den tingen blir litt lettere å ha tid til:-) Den malte effekten som du spør om, er nok rett og slett bare fargene som er brukt. Jeg har ikke lagt noe texture, eller brukt filter som oil paintings eller noe. Kun justering av farger rett og slett. De er veldig «rene» på en måte, og da blir det en illusjon sånn sett. Sammen med layer blendingen. Jeg har alltid uten unntak mye fokus på blendingen. Den er alfa omega synes jeg da.
   En giveaway på bloggen din? Høres jo spennende ut, den må jeg inn å sjekke. Takk for tipset:-) Ha en fin søndagskveld:-)

   Liker

 2. Jeg gleder meg til det er ferdig :)) Putt det i bestillingslisten, takk 🙂 Jeg skjønner mer og mer hvilket arbeid som ligger bak bildene dine Irene , du er døktig og tålmodig til tusen (millioner) 🙂

  Liker

  1. Tusen takk for det, Monica:-D Jeg synes det er utroligt bra å høre at det er en forståelse for arbeidet som ligger bak. Jeg regner med å ha det helt fullført om noen uker. Det stopper litt opp nå pga ferien og slikt.:-))

   Liker

Legg gjerne igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s