Generelt

Happy Valentines

Selveste Kjærlighetens dag. Jeg synes det er veldig fint med symbolikk, og denne er intet unntak. Men selv synes jeg at den ikke bare burde vært forbeholdt partnere. Det gjør ingen verdens ting i mine øyne om den også handler om venner og familie i sin helhet. For det handler jo om kjærlighet. Kort er koselige å få, hvem liker ikke slikt. Jenter liker det nok spesielt godt ja. Endel gutter er nok fornøyd med at laget sitt vinner kampen. «Happy Valentine, kjære.» – Hysj, vent til pausen.

Men det finnes nok noen romantikere der også tenker jeg 🙂

Jeg synes opphavet til denne dagen er søt. Hvor sann den er vet ikke jeg. Men det spiller mindre rolle, det er uansett en fin gest å holde. Enten ovenfor partnere, eller andre man er glade i.

Hentet fra Wikipedia:

«St. Valentinsdagen, på norsk også kalt alle hjerters dag, markeres 14. februar som en feiring av kjærlighet og romantikk. Dagen feires særlig i engelskspråklige land ved å kjøpe gaver og sende kjærlighetsbrev eller -kort, ofte anonymt.

Valentinsdagen har blitt feiret i England siden 1600-tallet. De hentet ideen fra myten om Den hellige Valentin (Valentinus). Valentin ble fengslet etter at den romerske keiseren Claudius II truet med fengsel og dødsstraff for dem som ikke avsverget seg kristendommen. Valentin ville ikke avsverge sin gud, og ble derfor steinet til døde i 273 e.Kr.. Før Valentin ble drept, skrev han et brev til sin kjære Julia og bad henne holde seg til Gud. Han undertegnet med «… fra din Valentin».

Den kristne feiringen av dagen kan ha røtter i romersk feiring av gudinnen Juno, som representerte kvinner og ekteskap, og starten på Lupercaliafestivalen, en fruktbarhetsfest som begynte 15. februar.»

Jeg avslutter med å sette inn et bilde som i god tro skal forestille et hjerte. Denne rosen fikk jeg av jentene mine, så for meg står den selvsagt for Kjærlighet.

Valentine
Valentines

Jeg kunne nok trygt laget den hvitere i kanten. Men valgte å vise hele rosen så lenge hjerteformen var mer framhevet 🙂

Reklamer

Legg gjerne igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s